Heel wat kinderen en jongeren in onze provincie kunnen jouw hulp gebruiken deze zomer. Zomerscholen bieden een context waarin kwetsbare groepen in een zomerse sfeer kunnen genieten van leren én heel wat andere verrijkende activiteiten.

We zoeken zowel mensen met didactische en pedagogische expertise om les te geven. Minstens de helft van de tijd op een zomerschool gaat naar activiteiten die gelinkt zijn aan onderwijsdoelen. Ben jij die leraar of leraar in opleiding of gepensioneerde leraar die we zoeken? Of diegene die ooit een lerarenopleiding volgde maar een zijspoor insloeg en het nu wel heel fel voelt kriebelen? Meld je aan!

Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers om het verrijkingsaanbod van zomerscholen in te vullen. Dat verrijkingsaanbod bestaat uit activiteiten met een meer sportieve, speelse, persoonlijke, socio-emotionele, culturele… insteek. Sportmonitoren, kunst-en cultuurliefhebbers, creatieve duizenpoten… Meld je aan!

Wat heeft de provincie jou te bieden?
  • Via het contactformulier kan je je opgeven als vrijwilliger. Wij brengen je dan in contact met organisatoren van zomerscholen bij jou in de buurt.
  • We bieden je online opleidingsmodules aan die focussen op relevante pedagogische en didactische aspecten voor zomerscholen. Hieronder kan je inloggen.
  • We bundelen heel wat nuttig lesmateriaal en nuttige lesideeën voor jou. Je hoeft niet te vertrekken van een wit blad.
  • We geven hieronder antwoord op de Meest Gestelde Vragen. Vind je het antwoord niet? Contacteer ons via mail op zomerwijs@limburg.be.

Herbekijk de webinar voor vrijwilligers!

Klik hier om de webinar te herbekijken.

Voel je het kriebelen? Meld je aan. En vooral ook: verspreid de boodschap. Samen vormen we over gans onze provincie een netwerk dat ervoor zorgt dat niemand deze zomer achterop geraakt!

Tot binnenkort!

De provincie wil vrijwilligers zo goed mogelijk ondersteunen (lesgevers, begeleiders…). Daarom bieden we twee zaken aan. Op de eerste plaats kan je een online opleiding volgen. Daarnaast bieden we tijdens de zomervakantie ook online intervisiesessies aan.

De online opleidingsmodules vragen een kleine 2u om helemaal te doorlopen. Je krijgt er achtergrond en concrete ideeën over hoe leren werkt, over differentiatie en maatwerk, over taalstimulering en coöperatieve werkvormen, over groeigericht evalueren en inzetten op motivatie. Wanneer je al deze sessies doorlopen hebt, krijg je een Certificaat van Deelname.

Deelnemen is eenvoudig:

  1. Je logt in door hier je gegevens achter te laten.
  2. Je krijgt een mail met een link om in te schrijven.
  3. Je geeft je naam, mailadres en kiest een paswoord om in de toekomst in te loggen.
  4. Je kan eraan beginnen! Nadat je alle modules hebt doorlopen, krijg je een Certificaat van Deelname in je mailbox.