01Waarom ondersteunt de provincie Limburg de organisatie van zomerscholen ?

Elk jaar in september worden leerkrachten geconfronteerd met een zeer diverse groep leerlingen: van kinderen die door een goede omkadering thuis of doordat ze aan een zomerschoolinitiatief hebben deelgenomen nóg sterker zijn geworden, tot leerlingen die het al moeilijk hadden en tijdens de vakantie een nog grotere achterstand hebben opgebouwd. In normale omstandigheden lopen in de provincie Limburg alleen al bijna 100.000 leerlingen uit de basisschool en de eerste graad van het secundair onderwijs het risico om het nieuwe schooljaar met een leerachterstand te beginnen. Omdat dit schooljaar grondig verstoord is door de COVID19-crisis zal de nood aan extra opfrissing van de leerstof groter zijn dan andere jaren. Lokale besturen en organisaties die daar werk van willen maken - in een combinatie van sport, spel en leren - kunnen rekenen op ondersteuning van de provincie Limburg.

02Waar vind ik zo’n zomerschool-initiatief ?

Het aanbod dat door de provincie Limburg ondersteund wordt, vind je hier terug zodra het bekend is. Neem later dus zeker opnieuw een kijkje als je vandaag nog geen aanbod in jouw buurt ziet staan.

03Waar kan ik mij inschrijven?

Je schrijft je rechtstreeks in bij de zomerschool van jouw keuze. De contactgegevens staan bij het overzicht. Je kan je NIET via deze website inschrijven.

04Wie begeleidt de zomerschool?

Voor de leermomenten zijn de begeleiders vrijwilligers, die in hun beroepsleven les geven aan kinderen of activiteiten met kinderen begeleiden.

05Hoe lang duurt een zomerschool?

Je een kind best voor minstens 2 aaneensluitende weken inschrijven om een goed resultaat te hebben.

06In welke groep komt mijn kind terecht?

De organisatoren kiezen voor welke leeftijdsgroep ze zomerklassen oprichten. Dat kan gaan van 4 tot 18 jaar. Afhankelijk van de interesse zullen de groepjes ingedeeld worden per leeftijd. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 14 kinderen, zodat aan ieder kind voldoende aandacht besteed kan worden.

07Voor wie is zo’n zomerschool bedoeld ?

Deze zomerscholen zijn voor iedereen toegankelijk. Klassenraden zullen aangeven of een zomerschool een zinvolle aanvulling is op wat kinderen tijdens het schooljaar geleerd hebben. Kinderen met een leerachterstand of een moeilijke thuissituatie krijgen voorrang.

08Hoeveel kost een zomerschool?

Deelnemen is gratis.

09Ik heb een vraag die niet in dit lijstje staat. Waar kan ik daarmee terecht ?

Klik hier om je vraag te stellen. We nemen dan contact met je op.