Hieronder vind je een nuttige lijst van lesmateriaal en andere inspiratie. Daarvoor werkten we samen met heel wat partners, waaronder het Educatief Centrum (PLEC) en Schoolmakers.

 

 • Educatieve materialen lenen voor jouw Zomerschool?
  Dat kan! Ontdek hier het rijke aanbod aan vorming en materialen van het Educatief Centrum.

  Ook het Educatief Centrum houdt zich strikt aan de coronarichtlijnen, dit om de veiligheid van jou en de medewerkers te garanderen. Hierdoor is de werking lichtjes gewijzigd.
  Hoe je het lenen van materialen als organisator van een Zomerschool aanpakt, lees je hier:

  1. Blader door de online catalogus op zoek naar interessant leer- en speelleermateriaal voor jouw zomerschool.
   Bepaal op je gemak welke materialen je nodig hebt!
  2. Geef per mail je gewenste materialen door (zomerwijs@limburg.be). De medewerkers van het Educatief Centrum zetten jouw bestelling netjes klaar zodat je ze enkel nog hoeft op te pikken. Wij contacteren je om een afspraak te maken voor het ophalen. Dit kan vanaf drie dagen na het doorgeven van je bestelling. (Dit omwille van de ‘quarantaine’ van de materialen).
  3. Wanneer je jouw gereserveerde materialen komt ophalen in het provinciehuis, word je opgehaald aan de hoofdbalie door een medewerker. Hij of zij zal je vragen je handen te ontsmetten, en escorteert je volledig totdat je terug naar buiten wandelt met je pakket. Vergeet geen mondmasker mee te nemen, dit is verplicht.

  In de bevestigingsmail die je ontvangt, staan al de coronapreventie-instructies nog even opgesomd.

 • Ontdek hier het rijke aanbod aan vorming en materialen van het Educatief Centrum. Tip: blader eens door de catalogus op zoek naar interessant leer- en speelleermateriaal voor jouw zomerschool.

 

 • De website van KlasCement bevat ook een schat aan kant-en-klaar lesmateriaal dat je als lesgever kan benutten. Duizenden leraren uit Vlaanderen delen er hun lesmateriaal. Benut de zoekfunctie om snel tot opdrachten te komen voor het vak en het niveau dat je zoekt.

 

 

 • Laat de leerlingen dit Zomerboekje invullen en bijhouden, en zie hen zo samen groeien dankzij de Zomerschool!

 

 

En ook bij onze partner Sport Vlaanderen kan je terecht voor de nodige ondersteuning en inspiratie bij de invulling van de sport- en beweegactiviteiten op de zomerscholen.
Bekijk het aanbod van Sport Vlaanderen.

 

Partners